Германците го наричат Loopyball, докато в другите страни в Европа го наричат „Bubble футбол“ или „Bubble Soccer.“ Тази смешна игра, всъщност, започна като на шега между Henrick Elvestad и Johan Gold, домакини на норвежкото комедийно спортно шоу „златен гол„. Дуото публикува видео от игра на Bubble Soccer в YouTube и то бързо набира популярност в цяла Европа като достига над 6 милиона гледания.

Самата игра е кръстоска между футбол и зорбинг, спорт в който хората се търкалят надолу по хълм или равна повърхност в гигантска пластмасова топка. Пластмасовото кълбо, заобикалящо играча в Bubble футбола е подобно, с разликата, че краката на играча са свободни и той може да тича. Ние наричаме нашите бъбъли Топки за битка, тъй като предизвикват както конкуренция, така и глупост.

Целта на Bubble Soccer е да вкарате футболната топка в противниковата врата докато опонентите ви се опитват да ви бутнат на земята. Това е една от онези игри, в които по важна е защитата, а и е по-забавно. Играта много прилича и на народна топка. Когато играчите чуят съдийския сигнал, те безстрашно се втурват към центъра на терена, за да намерят и изритат футболна топка преди да усетят издръжливостта на своя Battle Ball костюм.

Ръцете на играчите са фиксирани във вътрешността на балона. Поддържате баланса с помощта само на краката си. Мобилността е пожертвана в тази игра – но битката между играчите с различни размери е епична. По отношение на безопасността, ние мислим, че рефера и играчите, които седят на пейката са в по-голямата опасност – ако активен играч случайно отхвръкне на страни. Също така, могат да се правят и смени по време на играта в случай, че играча прецени, че се е търкалял прекалено дълго.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.